Järjestyksessään toinen Ukonniemi Football Tournament pelattiin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Imatralla Ukonniemi Areenalla Ensimmäinen turnaus järjestettiin kesällä heinäkuun helteillä, turnauksen ollen upouuden tekonurmikentän avajaisturnaus. Heinäkuun turnauksessa pelanneiden 2008 ja 2009 poikaikäluokkien lisäksi, olivat nyt mukana myös 2010 syntyneet. 

Katso Almaz Anteyn Sergei Gdnadevichin ajatuksia Imatralla pelatuista turnauksista (Youtube).

1x20min peliajan otteluissa oli intensiteetti korkea ja vaatimustaso kentällä oli eliittiturnauksen tasoinen. Kaikki kahdeksan joukkuetta kohtasivat toisensa yksinkertaisessa sarjassa kerran, ja sijoitukset ratkaistiin sijoitusottelulla. Yhteensä joukkueita oli 24, joista venäläisjoukkueita yhteensä seitsemän. Kesällä vierailleen Almaz Anteyn lisäksi Pietarista olivat saapuneet Dynamo, FC Kolomyagi ja Solyaris. Unohtamatta Imatran Palloseuran yhteistyöseura FC Favorit Vyborgia, joka osallistui U10 sarjaan. Suomalaisia eliittitason joukkueita turnaukseen saapui runsaasti pääkaupunkiseudulta (HJK, GrIFK, PPS, PPJ), lähialueelta (LAUTP, KJP, KTP, FC Lahti United) ja myös Tampereelta, kun Ilves osallistui kaikkiin ikäluokkiin tasokkailla ryhmityksillä.

Turnaus keräsi runsaasti positiivista palautetta vierailijoilta. Mahtavat majoitusvaihtoehdot lähiympäristössä, tasaiset ja korkeatasoiset ottelut ja järjestäjien panostus järjestelyhin keräsivät runsaasti kiitosta. Turnaus oli esimakua elokuussa järjestettävälle Cross Border Cupille, osa helmikuussa pelanneista joukkueista ilmoittautuikin heti elokuun Cross Border Cupiin. Ukonniemi Football Tournament tullaan jatkossakin pelaamaan helmikuun alussa Ukonniemi Areenan olosuhteissa.

Kapunkimme sijainti itärajan vieressä, laadukkaat olosuhteet, kylpylämajoitukset ja Neste Oil liikenneaseman yhteistyökumppanuus tarjoavat kokonaisuutena huikean potentiaalin tämän tasoisten turnausten järjestämiseen. 

 

Ukonniemi Football Tournamentin tulokset löytyvät täältä:

 

2010 (U10) https://cupdom.com/games/?989

2009 (U11) https://cupdom.com/games/?990

2008 (U12) https://cupdom.com/games/?991